top of page

Verloskunde

Over Zelfverzekerd Zwanger

Gezinsfoto's 2019 2019-01-29 373A1151.jp

Marike Bahlmann | Verloskundige

Marike Bahlmann  is sinds 2004 werkzaam als verloskundige in Alphen aan den Rijn e.o. Na jaren gewerkt te hebben in de verloskundigenpraktijk en in het ziekenhuis besloot zij in 2017 haar eigen praktijk te starten met de naam ZelfVerzekerd Zwanger.

In deze praktijk is de nadruk in de loop van de tijd komen te liggen op de geboortevoorbereiding, volgens Marike een belangrijk aandachtspunt waar tijdens de reguliere verloskundige controles nauwelijks tijd voor is. 

Op de hoek van de Aarkade en de Bloemhofstraat heeft Marike in Alphen aan den Rijn een sfeervolle plek gecreëerd waar je van alles kunt ontdekken op het gebied van zwangerschap, geboorte, kraambed en de zorg voor kleine kinderen.

Hier kun je uiteenlopende cursussen volgen ter voorbereiding op de bevalling, je kunt deelnemen aan een 'draagworkshop' en is er een mogelijk om aan te sluiten bij een cursus van andere professionals in de zorg die regelmatig te gast zijn.

Marike is getrouwd met Marc en is moeder van drie kinderen (Saartje, Joris en Eefke). 

Wil je in deze bijzondere fase van jouw leven meer informatie over de optimale voorbereiding op de komst van jullie kindje en heb je meer behoefte aan verdieping? Meld je dan bij Zelfverzekerd Zwanger.

  

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een goede voorbereiding in de zwangerschap gezondheidsrisico’s verkleint en een positief zelfbeeld stimuleert. Aanstaande ouders voelen zich beter voorbereid op de toekomst én ervaren een grotere betrokkenheid bij- en een toegenomen tevredenheid over de zorg rondom de geboorte. 

 

Begeleiding in de aanloop naar de geboorte kan in groepsverband maar ook individueel.

Zo kan de behoefte bestaan, bij de komst van een volgend kindje, om een eerdere bevallingservaring samen in kaart te brengen. Zeker als een eerdere bevalling niet is verlopen zoals gehoopt. Met elkaar kijken we naar wat er nodig is om een volgende bevallingservaring zo….

 

Kortom, Zelfverzekerd Zwanger biedt extra verloskundige begeleiding voor een extra steuntje in de rug.

Zorg op maat

bottom of page