top of page

Verloskunde

Over Zelfverzekerd Zwanger

Gezinsfoto's 2019 2019-01-29 373A1151.jp

Marike Bahlmann | Verloskundige

Marike Bahlmann is ruim 16 jaar werkzaam geweest als verloskundige in Alphen aan den Rijn e.o. Zij heeft zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis gewerkt en heeft ruim 1000 bevallingen begeleid.


In 2017 startte Marike een eigen praktijk Zelfverzekerd Zwanger waar de nadruk ligt op de bevallingsvoorbereiding. Uit ervaring weet Marike dat hier in de reguliere verloskundige zorg weinig tijd voor is. Bij Zelfverzekerd Zwanger zijn (aanstaande) ouders welkom die in de aanloop naar de bevalling de tijd willen nemen om stil te staan bij de belangrijkste aandachtspunten die een bevallingservaring positief kunnen beïnvloeden. Marike heeft in de loop van de jaren ontzettend veel ervaring opgedaan met de verschillende technieken die kunnen worden ingezet om het geboorteproces in verschillende opzichten te ondersteunen en stimuleren (zie ook het cursusaanbod).
De voorbereiding op de bevalling is maatwerk, iedere ervaring is weer uniek! Bij Zelfverzekerd Zwanger staat een persoonlijke benadering dan ook centraal. Op een coachende manier neemt Marike je mee en leert zij de zwangere en haar partner hoe zij de bevalling op een goede manier kunnen ondergaan. Dit alles op een toegankelijke, praktische en deskundige manier.


Voor extra ondersteuning na de geboorte kun je ook bij Zelfverzekerd Zwanger terecht. In samenwerking met Mom’s Planet worden (korte) coachingtrajecten aangeboden die jou als mama aanmoedigen en steunen in je (nieuwe) rol.
Marike is getrouwd met Marc en is moeder van drie kinderen Saartje (2010), Joris (2012) en Eefke (2016).

Wil je in deze bijzondere fase van jouw leven meer informatie over de optimale voorbereiding op de komst van jullie kindje en heb je meer behoefte aan verdieping? Meld je dan bij Zelfverzekerd Zwanger.

  

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een goede voorbereiding in de zwangerschap gezondheidsrisico’s verkleint en een positief zelfbeeld stimuleert. Aanstaande ouders voelen zich beter voorbereid op de toekomst én ervaren een grotere betrokkenheid bij- en een toegenomen tevredenheid over de zorg rondom de geboorte. 

 

Begeleiding in de aanloop naar de geboorte kan in groepsverband maar ook individueel.

Zo kan de behoefte bestaan, bij de komst van een volgend kindje, om een eerdere bevallingservaring samen in kaart te brengen. Zeker als een eerdere bevalling niet is verlopen zoals gehoopt. Met elkaar kijken we naar wat er nodig is om een volgende bevallingservaring zo….

 

Kortom, Zelfverzekerd Zwanger biedt extra verloskundige begeleiding voor een extra steuntje in de rug.

Zorg op maat

bottom of page