top of page

Over ons...

Verloskundige | Marike Bahlmann

Hexagram basis voor foto marieke.jpg

Marike Bahlmann is ruim 16 jaar werkzaam geweest als verloskundige in Alphen aan den Rijn e.o. Zij heeft zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis gewerkt en heeft ruim 1000 bevallingen begeleid.


In 2017 startte Marike een eigen praktijk, Zelfverzekerd Zwanger, waar de nadruk ligt op de bevallingsvoorbereiding. Uit ervaring weet Marike dat hier in de reguliere verloskundige zorg weinig tijd voor is. Bij Zelfverzekerd Zwanger zijn (aanstaande) ouders welkom die in de aanloop naar de bevalling de tijd willen nemen om stil te staan bij de belangrijkste aandachtspunten die een bevallingservaring positief kunnen beïnvloeden. Marike heeft in de loop van de jaren ontzettend veel ervaring opgedaan met de verschillende technieken die kunnen worden ingezet om het geboorteproces in verschillende opzichten te ondersteunen en stimuleren (zie ook het cursusaanbod).
 

De voorbereiding op de bevalling is maatwerk, iedere ervaring is weer uniek! Bij Zelfverzekerd Zwanger staat een persoonlijke benadering dan ook centraal. Op een coachende manier neemt Marike je mee en leert zij de zwangere en haar partner hoe zij de bevalling op een goede manier kunnen ondergaan. Dit alles op een toegankelijke, praktische en deskundige manier.


Voor extra ondersteuning na de geboorte kun je ook bij Zelfverzekerd Zwanger terecht. In samenwerking met Mom’s Planet worden (korte) coachingtrajecten aangeboden die jou als mama aanmoedigen en steunen in je (nieuwe) rol.
 

Marike is getrouwd met Marc en is moeder van drie kinderen Saartje (2010), Joris (2012) en Eefke (2016).

logo-knov-png.png
Hexagram basis voor moms planet.jpg

Samenwerking | Mom's Planet

Sinds 2023 is Zelfverzekerd Zwanger te vinden in het praktijkpand van Mom’s Planet in Alphen a/d Rijn. Een fijne plek met ontzettend veel deskundige kennis ‘onder één dak’. Daar waar Zelfverzekerd Zwanger vooral ondersteuning biedt bij de ervaring- en belevingskant van de bevalling vult Mom’s Planet aan met fysiotherapie en trainingen gericht op (aanstaande) moeders. Miriam en Lisa hebben zeer ruime ervaring in het begeleiden van vrouwen met bekken- en buikklachten, zij weten als geen ander wat het zwangere of recent bevallen lichaam nodig heeft om te herstellen.
 

Benieuwd?

Kijk eens op www.momsplanet.nl

download.jpg
download.png
bottom of page