top of page

Cursus aanbod

Cursus | Eendaagse bevalcursus

Eendaagse bevalcursus
Hexagram basis voor ---b.jpg

Ontdek Zelfverzekerd Bevallen in één Dag!
Stap vol vertrouwen de bevalling in met onze intensieve eendaagse bevalcursus! In slechts 3 uur tijd biedt deze praktische cursus een schat aan handvatten en tips om jou en je partner voor te bereiden op de mooiste dag van jullie leven!

TIP: Volg deze cursus tussen de 30e en 36e zwangerschapsweek!
 

Wat kun je verwachten:
• Leer ademhalings-, ontspannings- en massagetechnieken die de bevalling comfortabeler maken.
• Ontdek effectieve communicatiestrategieën met zorgverleners om jouw wensen helder over te brengen.
• Ontdek de cruciale rol van de partner en hoe deze optimaal kan ondersteunen tijdens de bevalling.
• Leer wat te doen als het anders loopt dan verwacht, zodat je flexibel kunt inspelen op elke situatie.

 

Waarom deze cursus?

Deze eendaagse cursus is niet alleen een essentiële voorbereiding voor aanstaande ouders, maar ook een uitstekende opfriscursus voor degenen die al eerder bevallen zijn. Ontdek nieuwe inzichten en technieken om deze unieke ervaring nog specialer te maken!


Vergoeding door zorgverzekeraars:

Goed nieuws! Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt deze waardevolle cursus door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Investeer in jezelf en bereid je (samen) goed voor!


Wil je meedoen? Meld je nu aan voor de Eendaagse Bevalcursus!

Kosten:

De kosten voor deelname kun je hier terugvinden.

Hexagram basis voor --b.jpg

Cursus | Zwangerschapscursus HypnoBirthing ®

De ervaring van een geboorte is er één die je een leven lang met je meedraagt. In meerdere of mindere mate zal deze gebeurtenis door de jaren heen zo nu en dan in je gedachten voorbij komen (op de verjaardag van je kind bijvoorbeeld denk je er vaak even aan terug). Het is dan ook van groot belang dat de bevallingservaring een gebeurtenis is waar jullie goed op kunnen terugkijken. Helaas gebeurt het met enige regelmaat dat hiervan geen sprake is...

Een optimale voorbereiding op de geboorte van jullie kindje draagt bij aan een positieve bevallingservaring. 

 

Met HypnoBirthing® heb je iets bijzonders in handen. Deze allesomvattende cursus is uniek omdat het jullie als aanstaande ouders op een informatieve, positieve en liefdevolle manier voorbereid. Gedurende vier bijeenkomsten ligt de nadruk op het vergroten van het vertrouwen.

Met een goede lichamelijke voorbereiding, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en de juiste focus werken we toe naar de bevalling. Deze voorbereiding zal jullie als (aanstaande) ouders in staat stellen om de regie in handen te nemen tijdens de komst van jullie kindje.

Het zal de samenwerking met de zorgverlener ondersteunen en de communicatie verbeteren. Maar, het zal jullie ook helpen om mee te bewegen als het onverhoopt anders loopt. Een positieve geboorte-ervaring levert een grote bijdrage aan een prikkelarme- en kalme start voor jullie kindje, dit is van enorme meerwaarde bij aan hechtingsproces en bij het geven van borstvoeding.

 

De cursus HypnoBirthing®  volg je samen met je partner of een ander persoon die jou bijstaat tijdens de bevalling. Door je samen voor te bereiden op de geboorte kun je elkaar tot waardevolle steun zijn. De cursus HypnoBirthing wordt zowel individueel- als in groepsverband aangeboden.

Kosten: 

De kosten voor deelname kun je hier terugvinden.

Interesse?

Stuur een mail naar info@zelfverzekerdzwanger.nl

Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan bij je verzekeraar naar de vergoeding die vaak wordt aangeboden bij een cursus HypnoBirthing®.

7mbXmB4A.png
Hypnobirthing

Een kalme en harmonieuze geboorte? Een ontspannen en fijne start voor je baby? Wie wil dat niet? Het kan met HypnoBirthing®!

HypnoBirthing® klinkt wellicht vreemd en zweverig. Maar het tegendeel is waar! HypnoBirthing® is namelijk vooral praktisch.

 

Het is een cursus waarin je een methode aanleert die je helpt optimaal te ontspannen tijdens de bevalling. Vergelijk het met ‘mindfulness’. Hoe rustiger je bent, hoe makkelijker het geboorteproces verloopt.

TIP: start met deze cursus tussen de 28e en 32e zwangerschapsweek!

Spinning babies ®

Cursus | Spinning Babies ®

Hexagram basis voor -----b.jpg

Ontdek de kracht van Spinning Babies: dé training voor zwangere vrouwen die hun lichaam optimaal willen voorbereiden op de aanstaande bevalling! Bereid je voor op een soepele en gebalanceerde bevalling met Spinning Babies, een unieke methode ontwikkeld door de gerenommeerde Amerikaanse verloskundige Gail Tully, in samenwerking met een team van experts, waaronder fysiotherapeuten, chiropractors en gynaecologen. De training is ontworpen met als uitgangspunt het creëren van optimale balans in het lichaam, waardoor de baby tijdens het geboorteproces soepel kan bewegen in het nauwe geboortekanaal.

TIP: volg deze cursus tussen de 26e en 30e zwangerschapsweek!


Wat maakt Spinning Babies uniek?

De oefeningen in deze training zijn specifiek gericht op het in balans brengen van het bekken en het creëren van ruimte, waardoor de baby gemakkelijker kan indalen in de ideale geboortepositie ('spinning' baby's).


Voorbereiding en zelfvertrouwen

Door inzicht te krijgen in de werking van het lichaam tijdens de bevalling, kunnen toekomstige ouders doelgericht oefenen en zich optimaal voorbereiden. Een goede fysieke conditie versterkt niet alleen het zelfvertrouwen voor de bevalling, maar biedt ook waardevolle kennis voor het geval de bevalling anders verloopt dan verwacht.


Flexibiliteit in elke situatie

Of het nu gaat om een afwijkende ligging van de baby, stagnerende ontsluiting, of een moeizame/langdurige persfase, Spinning Babies biedt een scala aan houdingen en technieken om elke uitdaging aan te gaan. Deze cursus geeft ouders de tools om zich aan te passen aan verschillende scenario's.


Exclusieve privélessen

Wij geloven in persoonlijke aandacht en daarom wordt de Spinning Babies cursus alleen privé gegeven. Dit zorgt voor een individuele benadering, afgestemd op jouw specifieke behoeften en vragen.


Investeer in een soepele bevalling Benieuwd naar de investering in deze waardevolle voorbereiding? Bekijk de kosten op onze website en zet de eerste stap naar een gebalanceerde en zelfverzekerde bevalling!


Spinning Babies: waar de kracht van balans en beweging samenkomen!

Kosten: 

De kosten voor deelname kun je hier terugvinden.

Certified-Parent-Educator-2.png
bottom of page