top of page

Diensten -> Hypnobirthing

HypnoBirthing®

Een kalme en harmonieuze geboorte? Een ontspannen en fijne start voor je baby? Wie wil dat niet? Het kan met HypnoBirthing®!

HypnoBirthing® klinkt wellicht vreemd en zweverig. Maar het tegendeel is waar! HypnoBirthing® is namelijk helemaal niet vreemd of zweverig maar vooral praktisch. Het is een cursus waarin je een methode aanleert die je helpt optimaal te ontspannen tijdens de bevalling. Vergelijk het met ‘mindfulness’. Hoe rustiger je bent, hoe makkelijker het geboorteproces verloopt.

IMG_4797.JPG

De ervaring van een geboorte is er één die je een leven lang met je meedraagt. In meerdere of mindere mate zal deze gebeurtenis door de jaren heen zo nu en dan in je gedachten voorbij komen (op de verjaardag van je kind bijvoorbeeld denk je er vaak even aan terug). Het is dan ook van groot belang dat de bevallingservaring een gebeurtenis is waar jullie goed op kunnen terugkijken. Helaas gebeurt het met enige regelmaat dat hiervan geen sprake is...

Een optimale voorbereiding op de geboorte van jullie kindje draagt bij aan een positieve bevallingservaring. 

 

Met HypnoBirthing® heb je iets bijzonders in handen. Deze allesomvattende cursus is uniek omdat het jullie als aanstaande ouders op een informatieve, positieve en liefdevolle manier voorbereid. Gedurende vier bijeenkomsten ligt de nadruk op het vergroten van het vertrouwen. Met een goede lichamelijke voorbereiding, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en de juiste focus werken we toe naar de bevalling. Deze voorbereiding zal jullie als (aanstaande) ouders in staat stellen om de regie in handen te nemen tijdens de komst van jullie kindje. Het zal de samenwerking met de zorgverlener ondersteunen en de communicatie verbeteren. Maar, het zal jullie ook helpen om mee te bewegen als het onverhoopt anders loopt.

Een positieve geboorte-ervaring levert een grote bijdrage aan een prikkelarme- en kalme start voor jullie kindje, dit is van enorme meerwaarde bij aan hechtingsproces en bij het geven van borstvoeding.

 

De cursus HypnoBirthing®  volg je samen met je partner of een ander persoon die jou bijstaat tijdens de bevalling. Door je samen voor te bereiden op de geboorte kun je elkaar tot waardevolle steun zijn. De cursus HypnoBirthing wordt zowel individueel- als in groepsverband aangeboden.

Kosten: 

€375,- p/stel in groepsverband (incl. cursusmateriaal)* 

€440,- p/stel privé (incl. cursusmateriaal)* 

Duur:

4 x 2,5 uur

Interesse?

Stuur een mail naar info@zelfverzekerdzwanger.nl

Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan bij je verzekeraar naar de vergoeding die vaak wordt aangeboden bij een cursus HypnoBirthing®.

HypnoBirthing Zelfverzekerd Zwanger

bottom of page