top of page

Diensten -> Draagdoek

Diensten -> Spinning Babies

Spinning Babies®

Spinning Babies is een training speciaal voor zwangere die hun lichaam zo optimaal mogelijk willen voorbereiden op de aankomende bevalling. Spinning Babies heeft als uitgangspunt dat het lichaam zo goed mogelijk in balans moet zijn om de baby tijdens het geboorteproces zoveel mogelijk tegemoet te komen, het is immers een nauw gebied waar de baby doorheen beweegt.

 

De Amerikaanse verloskundige Gail Tully heeft de methode Spinning Babies ontwikkeld in samenwerking met diverse specialisten (o.a. fysiotherapeuten, choripractors, gynaecologen e.d.). De training bestaat uit oefeningen die als doel hebben om het bekken in balans te brengen en ruimte in het bekken te creëren. Hierdoor kan de baby bijvoorbeeld gemakkelijker indalen in de ideale geboortepositie. Als het bekken in balans is en er genoeg bewegingsruimte voor de baby is, kan de baby niet alleen beter in de juiste positie komen maar ook in een vloeiende beweging door het geboortekanaal draaien (spinning). Dat is het motto!

 

Door als ouders kennis te hebben van de manier waarop het lichaam werkt tijdens de geboorte kunnen doelgericht oefeningen worden opgepakt die het lichaam goed voorbereiden op de bevalling. Werken aan een optimale fysieke situatie versterkt daarbij het zelfvertrouwen ten aanzien van de bevalling die in het verschiet ligt. En dat niet alleen! Het zal ook waardevol zijn om te weten wat je kunt doen als de bevalling anders verloopt dan gedacht. De variatie in houdingen die Spinning Babies je biedt kan bijvoorbeeld ook toepasbaar zijn als de baby (onverhoopt) niet goed ligt, de ontsluiting stagneert of als de persfase moeizaam/langdurig is.

 

Kortom, voor iedere (aanstaande) ouder die meer over de fysieke kant van de bevalling wil leren is deze cursus een must!


De cursus Spinning Babies wordt alleen privé gegeven en duurt 3 uur. De kosten voor deelname bedragen €220,- (incl. cursusmateriaal).

IMG_4091.JPG

Er worden geen draagworkshops meer gegeven bij Zelfverzekerd Zwanger. Wel kun je nog terecht voor een draagconsult, deze wordt privé gegeven!

 

Wil je meer weten over het gebruik van draagdoeken en draagzakken? Meld je dan aan voor een draagconsult.

Stuur een mail naar info@zelfverzekerdzwanger.nl en maak op een leuke en toegankelijke manier kennis met diverse draagdoeken en draagzakken!

Draag workshop Zelfverzekerd Zwanger

bottom of page