top of page

Diensten -> Draagdoek

Diensten -> Draag workshop

Waarom baby dragen?

Negen maanden lang droeg je je kindje in je buik en dan zou het opeens alleen in een wagen of een bedje moeten liggen? Steeds meer ouders, grootouders en babysitters ontdekken de voordelen en zelfs de noodzaak van een draagdoek. Maar wil je een kindje in een doek dragen dan moet je wel goed weten wat je doet. Gelukkig is een draagdoek knopen helemaal niet moeilijk als je weet wat de aandachtspunten zijn.

Baby’s en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden, het is ook nog eens heel erg goed voor ze. Het dragen van je baby/peuter levert een bijdrage aan een goede hersenontwikkeling en heupontwikkeling (lees voor meer informatie: www.draagconsulenten.nl). Je kunt je vast voorstellen dat dragen ook goed is voor de emotionele ontwikkeling van je baby. Je kleintje voelt zich veilig. Een moeilijke slaper komt dankzij dat veilige gevoel dikwijls makkelijker tot rust. Zelfs darmkrampjes kunnen verminderen wanneer een kindje gedragen wordt. Ondertussen heb je dankzij een draagdoek wel je handen vrij.

IMG_4091.JPG

Maandelijks kun je bij Zelfverzekerd Zwanger terecht voor draagworkshops. De workshop bied je de gelegenheid om dragen met een draagdoek aan te leren en is er niet alleen voor aanstaande ouders. Ook verse mama’s en papa’s die alsnog willen leren hoe ze hun kindje in een draagdoek moeten dragen zijn welkom. Net als de oppas of grootouders die geïnteresseerd zijn.

 

Wil je meer weten over het gebruik van draagdoeken en draagzakken? Meld je dan aan voor de workshop babydragen.

Stuur een mail naar info@zelfverzekerdzwanger.nl en maak op een leuke en toegankelijke manier kennis met diverse draagdoeken en draagzakken!

Wat kun je verwachten?

In twee uur tijd maak kun je veel verschillende soorten en merken draagdoeken en draagzakken uitproberen. Je maakt daarbij gebruik van speciale babypoppen waarmee je kunt ervaren hoe het dragen van een baby voelt.

Na de workshop ben je bekend met de basisbeginselen van het dragen en kun je zelf aan de slag met een draagdoek. De workshop is geschikt voor zowel zwangeren als ook vaders/moeders met een baby tot 6 maanden.

Kosten:

Duur:

2 uur

 

Cursusbedrag:

€30,- per persoon (incl. koffie/thee),

partner betaalt €17,50,-

Draag workshop Zelfverzekerd Zwanger

bottom of page