top of page

Diensten -> Begeleiding op maat

Jij vindt het belangrijk gezond en energiek zwanger te zijn. En je wilt zelfverzekerd toeleven naar de bevalling. Ondertussen ben je ook benieuwd naar de uitdagingen die je straks tegenkomt.

Dan is het goed om te weten dat er extra verloskundige begeleiding op maat wordt aangeboden.

 

Bij Zelfverzekerd Zwanger wordt echt de tijd genomen voor jou. In overleg maak je een keuze voor de onderwerpen waarover jij meer wilt weten of waarbij je hulp kunt gebruiken. Daar wordt dan tijdens de ontmoetingen aan gewerkt.

Je kunt hierbij kiezen uit drie verschillende thema's: 'Voeding en leefstijl', 'Mijn bevalling, een goede voorbereiding' en 'Ouderschap & mijn gezin'. Bij ieder begeleidingstraject staat één onderwerp centraal:

Begeleiding op maat

ZelfverzekerdZwanger BEVALLINGthema bewe

Geboortevoorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de kans op een goede bevalling groter wordt als de vrouw bewust toewerkt naar de geboorte van haar kindje. Een goede voorbereiding kan ook belangrijk voor je zijn als een eerdere bevallingservaring niet verliep zoals verwacht óf als het een heftige ervaring voor je is geweest.

De voorbereiding hoef je echt niet alleen aan te gaan. Zelfverzekerd Zwanger helpt je graag.

 

Vanuit jouw wensen en behoeften gaan we dieper in op het geboorteproces en brengen we een eventuele eerdere bevalling in kaart. Ook praten we over de eerste uren na de geboorte en de kraamperiode. We bespreken de verschillende manieren om je op de bevalling voor te bereiden. Daarbij worden uiteraard praktische bevallingstips gegeven. Als leidraad gebruiken we je geboortewensen die op basis van de gesprekken vorm krijgen.

Je kunt dit begeleidingstraject individueel of samen met je partner volgen. Het aantal afspraken wordt afgestemd op jouw/jullie behoefte(n).

Ouderschap & mijn gezin

Hoe je het ook wendt of keert: er verandert veel in je leven als je moeder of vader wordt. Ook als je al een kindje hebt, of meerdere, gebeurt er met de komst van de nieuwe baby veel in je gezin. Soms is het heel moeilijk om je voor te stellen hoe je leven verandert door de komst van de kleine. Ben je benieuwd naar de uitdagingen die het ouderschap voor jou met zich mee brengt? Of wil je, als je al moeder of vader bent, het nieuwe leven zo goed mogelijk verwelkomen? Dan is dit begeleidingstraject interessant voor jou. Er gaat immers een hoop veranderen.

In dit begeleidingspakket ligt de nadruk op deze nieuwe fase. Wat zijn de dilemma’s? Hoe zorg je voor een stabiele basis en een veilig gezin? Hoe kom je tot een goede rolverdeling?

 

Om te beginnen brengen we je kwaliteiten en aandachtspunten in kaart. Op basis daarvan kun je bepalen waar je naar toe wilt werken. Samen bekijken we wat nodig is om de doelen te bereiken.

 

Relevante onderwerpen zijn onder meer:

  • Keuze borstvoeding/flesvoeding

  • Mijn gezin/het gezin dat ik wil

  • Veranderende rolverdeling

  • Natuurlijk ouderschap

  • Stress/ontspanning

  • Gezonde leefstijl

  • Emotionele veranderingen

  • Hechting

bottom of page